Smaken av Mittlandet Öland i midsommar

I morgon är det midsommarafton och sedan väntar långa, lata sommardagar för många. Här på Mittlandsgården är det fortfarande full fart. Vårens och försommarens omväxlande väder med riktigt varma perioder och sedan kalla och regniga perioder har varit lite av en utmaning. Ogräset växer som aldrig förr och först nu sätter ut de sista förodlade plantorna. I växthuset blommar tomaterna för fullt och snart är det dags att plocka årets första söta och mogna tomater. Det är alltid något visst med de allra första. Även i år testar vi några nya sorter men så klart har vi förra årets favoriter den vackra svarta black shade, den gröna och de stora gula bifftomaterna.

Sedan Öland Spirar har fåren gått på utmarksbetet men redan till nästa vecka tar vi hem ett gäng som ska vara med på årets fårsafari. Precis som tidigare år kör vi varje tisdag, onsdag och torsdag från midsommar och till början av augusti. Alltid klockan 10.00 till 11.30. Guidningen passar hela familjen och är ett populärt inslag för både fastboende, sommarölänningar och turister. Jag guidar både på svenska och engelska.

I gårdsbutiken har vi fyllt upp med smaken av MIttlandet – styckdetaljer av lamm och tacka, korvar som fårsalami, grillkorv och lammisterband. Det finns också nyslungad honung och våra oljor och knäcke i samarbete med Kalmar Taste och Yngdéns knäcke. Grönsakerna mognar vartefter – vi plockar dagligen så det ska vara färskt när du kommer. Vi erbjuder provsmakning under ordinarie öppettider.

Öppettider i sommar är:
Måndag-fredag 10-17
Lördag 10-14.
På midsommarafton stänger vi kl 14.00.

Vi önskar er en riktigt fin midsommarhelg men god samvaro och lagom mycket aktiviteter!
Caroline, Magnus och NelsonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *