UPPLEVELSER & GUIDNINGAR PÅ ÖLAND 2024

Fårsafari

Följ med fåraherden och naturguiden Caroline på en upplevelse utöver det vanliga. Träffa fåren, se livet i dammen och hör om Sveriges största skalbaggeVarje tisdag-torsdag från midsommar till mitten av augusti.

Join the experienced nature guide Caroline on an unique tour in the Ölandic Mittland. Meet the sheep, see life in a pond and hear bout the largest beetle of Öland. Every Tuesday-Thursday from midsummer to middle August.

 

 

Läs mer

Landskapet Berättar i Mittlandet

Hör fårahereden och naturguiden Caroline berätta om magin som uppstår i mötet mellan betesdjurens mule och gräset. Se vad det 1.000-åriga samspelen mellan djuren och växterna skapat och hur det länkar till dagens landskap.

Läs mer

Honungsbiets Hemligheter

Följ med biodlaren och natur- guiden Caroline på vandring i odlingslandskapet. Vi besöker biogårdar på blomsterängen, i trädgården och vid grönsaksodlingen. Känn smaken av lansdskapet och mångfalden. Hör om livet i kupan och blommor och bins fascinerande sätt att mötas.

Läs mer

Salamanderspaning

Följ med biologen och naturguiden Caroline på en spännande vandring i det unika Mittlandet. Har vi riktig tur kanske vi får se salmander på vårvandring. Vill du göra upplevelsen extra även tyrligt följer du med på vandring i mörkret med pannlampa. 

Läs mer

Nässelsafari

Brännässlan har i alla tider skördats och använts på många olika sätt. Visste du att romarna använde brännässlor för att hålla sig varma i kalla norden?  Följ med biologen och naturguiden på upptäcksfärd i brännässlornas fascinerande värld.

Läs Mer

Skogsbad

Skogsbad är ett sätt att möta naturen utan krav och prestation. Välkommen till en naturnära upplevelse där skogen och sinnena står i fokus. Unna dig en stund i skogen som både ger energi och avslappning.

LäS MER

Boka din egen Ölandsguide

För dig som vill veta mer än det som står i guideböcker. Caroline är biolog, Ölandsguide, certifierad Naturguide och certifierad Skogsbadsguide med mer än 15 års erfarenhet som guide. Du väljer plats – eller låt Caroline ta dig med till exklusiva platser på mångfaldens Öland.

 

 

Läs mer

Home of Wellbeing

Under 2024 bjuder vi in till speciella händelser. 

Invigning av gårdsbutik, Öland Spirar och Världsarvshelg 9-12 maj

Matrunda i Kalmar Län 9-10 september

Världsarvshelg 13-15 september

Ölands Skördefest 26 – 29 september

Klicka på länken för detaljerat program.

.

Läs Mer

Hantverkskurser

  • Kärleksknutar knöts ursprung- ligen av sjömannen till flickan han höll kär. Här får du lära dig virka en sjal av ullgarn från Mittlandsgårdens tackor.
  • Tova – Workshop och prova på våttovning och nåltovning
  • Bivax – Workshop. Här kan du göra din egen bivaxduk eller läppcerat.

Vi följer noga FMHIs direktiv och hoppas kunna genomföra kurser i sommar.

LäS MER

OM VÅRA UPPLEVELSER

BOKNING

All bokning av våra Upplevelser sker på mail caroline@mittlandsgarden.se eller telefon till Caroline på 073-708 86 32, du ser i vårt kalendarium vilka upplevelser på gården som är aktuella för årstiden. Vi tar också emot grupper. Vi följer noga myndigheternas rekommendationer och regler.

KALENDARIUM

Kika in i vår kalender för att se vilka upplevelser som är aktuella för årstiden. Är ni större eller mindre sällskap så finns det möjlighet att boka ett eget event. Caroline är både certifierad Naturguide och Skogsbadsguide

Se kalendarium