UPPLEVELSER & GUIDNINGAR PÅ ÖLAND 2022

Fårsafari

Följ med oss ut i betesmarken och träffa fåren i deras naturliga miljö. Du får höra om livet som fåra-herde och många möjligheter till nära goskontakt med våra får. Dessutom kika vi på livet i skalbaggskomposten och i salamanderdammen.  Läs mer och boka fårsafari i juni, juli (tisdagar, onsdagar och torsdagar) och första halvan av augusti

Läs mer

Salamanderspaning med pannlampa

Tidigt på våren och på hösten kan du följa med på en spännande vandring med pann-lampa till Mittlandsskogen. Medan skymningen faller upptäcker vi livet i skogen i pannlampans sken. På våren är det speciellt spännande att spana efter vattensalamander och grodor i salamanderdammen. 

Läs mer

Skogsbad

Långsam vandring där fokus läggs på naturvaro utan krav på pre-station eller förkunskaper. Istället utforskar vi skogen med alla våra sinnen. Med öppna sinnen och en nyfikenhet kan vistelsen i skogen bli en kraftkälla och ett skogsbad kan bli både avslappnande och energigivande på samma gång. 

Läs mer

Landskapet berättar

Kan vi se hur landskapet sett ut historiskt? Under 16 år har vi restaurerat naturbetesmarker i Hönstorps utmarker. I sommar kan du följa vårt arbete med att återskapa markerna till det de en gång var. Kom med på vandring där vi tittar på hur du kan läsa landskapets historia och samspelet mellan betesdjur och växter.

Läs mer

Grönsaker med historia

Under sommarmånaderna är du välkommen att besöka våra odlingar. I mån av tid visar och berättar vi om våra odlings-projekt och om fårstall och tomater. Du kan också boka en privat visning av gården, odlingarna och lammsafari.

Läs Mer

Nässelsafari

Brännässlor har i alla tider skör-dats och använts på många sätt. Från romarna som använde dem för att hålla värmen, till nättel-dukar och som gödselmedel. Häng med Caroline på upptäcks-färd i brännässlornas fascinerande värld där du både får smaka och skörda nässlor. Se kalendern för datum.

LäS MER

Boka din egen Ölandsguide

Caroline har gedigen kunskap om naturen och landskapet och pre- senterar det på ett lättsamt och trevligt sätt. En vandring tillsam-mans med Caroline ger många aha-upplevelser och minnen att ta med hem. Varje guidning är unik och anpassas till deltagarna, oavsett ålder, intressen och förkunskaper.

Du väljer plats – jag guidar – även på engelska. Caroline är både certifierad Naturguide och Skogsbadsguide

 

Läs mer

Bin och honung – min passion

Följ med på en fascinerande vand- ring bland blommor och bin. Vi besöker fyra av Mittlandsgårdens bigårdar. På varje bigård berättar jag om livet som biodlare, växterna kring respektive bigård och vi provsmakar slungad honung från de olika kuporna.

Du kan också boka föreläsning med provsmakning utan vandring.

Läs Mer

Hantverkskurser

  • Kärleksknutar knöts ursprung- ligen av sjömannen till flickan han höll kär. Här får du lära dig virka en sjal av ullgarn från Mittlandsgårdens tackor.
  • Tova – Workshop och prova på våttovning och nåltovning
  • Bivax – Workshop. Här kan du göra din egen bivaxduk eller läppcerat.

Vi följer noga FMHIs direktiv och hoppas kunna genomföra kurser i sommar.

LäS MER

OM VÅRA UPPLEVELSER

BOKNING

All bokning av våra Upplevelser sker på mail caroline@mittlandsgarden.se eller telefon till Caroline på 073-708 86 32, du ser i vårt kalendarium vilka upplevelser på gården som är aktuella för årstiden. Vi tar också emot grupper. Vi följer noga myndigheternas rekommendationer och regler.

KALENDARIUM

Kika in i vår kalender för att se vilka upplevelser som är aktuella för årstiden. Är ni större eller mindre sällskap så finns det möjlighet att boka ett eget event. Caroline är både certifierad Naturguide och Skogsbadsguide

Se kalendarium