Biodlare med ram på Mittlandsgården

Sommar på Mittlandsgården

Nu är vi redan mitt inne i juli och det är full fart här på gården. Vi skattar och slungar honung till försäljning och till andelsbiodlare. Vi flyttar djur till nytt fräscht bete och kör ut vatten till dem. Det är också en hel del att rensa och vattna för att grönsakerna ska må bra.

Vill du hänga med? Varje tisdag-torsdag i juli kan du följa med oss ut i fårhagen och träffa några av våra tackor och lamm. I hagen finns också mycket annat att titta på, till exempel hur de små salamanderynglen växer och om det bor någon i skalbaggskomposten. Du kan också följa med på en längre vandring i våra betesmarker. I guidningen ”Landskapet berättar” tittar vi på vad vi kan se från hur marken använts av tidigare generationer. Vi erbjuder också kurser och workshop i kärleksknutsvirkning, tovning och bivaxprodukter. Dessutom kortguidningar om brännässlor och våra grödor.

Du är också välkommen att besöka oss på gården, gå runt i odlingarna och kika in i butiken.Vi har öppet varje tisdag-torsdag 10.00-17.00 och lördag 10.00-15.00. Övrig tid är du välkommen efter bokning.

2 tankar om “Sommar på Mittlandsgården

  1. Kerstin Phillips says:

    Caroline är en mycket kunnig guide om allt som lever i Mittlandsgårdens marker. En biolog med kunskaper om både små och stora djur och växter i sin omgivning kan hon berätta om arbetet på gården under årstiderna för att skapa en bättre miljö för fåren och växterna. Hennes entusiasm över att kunna att visa hur Mittlandsskogen har förändrats över hundratals år är smittande. Jag rekommenderar en vandring med Caroline som guide!

    • Caroline says:

      Tack Kerstin för de fina orden. Det var en fin guidning med många intresssanta diskussioner. Välkomna tillbaka! Caroline

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *