Vi välkomnar besökare på med respekt och ansvar. Under 2024 följer vi myndigheternas riktlinjer och anpassar vår verksamhet för din, våra djurs och vår skull. Aktiviteterna är utomhus, med begränsat antal deltagare så att vi alla kan hålla ett hänsynsfullt avstånd. Det finns möjlighet att tvätta händerna. Vi tar inte ut någon avgift om du bokar av sent på grund av sjukdom.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nattspaning efter salamander

mars 31 @ 20:00 - 22:00

sek200

 

Följ med naturguiden och biologen Caroline på en spännande salamanderspaning. När vårvärmen kommer vaknar skogen till liv. I Stillhetens damm förbereds nu den stora vårfesten.

Dagspaning

Följ med naturguiden Caroline på en lätt vandring genom skogen. Vi letar spår från olika djur och lär oss känna igen träd utan blad. Har vi riktig tur har salmandern vaknat och förbereder nu vårfesten i Stillhetens damm. Med hjälp av den erfarna guiden lär du dig se de fascinerande djuren. När du väl sett den första ser du mer och mer av livet under ytan. Hör om vattensalamandern, vattensalamanders liv och livsmiljöer. Lär dig hur Sveriges två olika arter ser ut, och hur du skiljer hane från hona.

Dagspaningen tar 1,5 timme och kostar 95 kr per person.

Datum:
28 mars kl 10.00-11.30
31 mars kl 10.00-11.30 Sommartid!
1 april kl 10.00-11.30

Boka salamanderspaning

Nattspaning

Vill du göra upplevelsen ännu lite mer äventyrlig? Följ med Caroline på vandring längs stigen med pannlampa. I mörkret förstärks ljuden och du upplever Mittlandsskogen på ett annat sätt än på dagen. Kanske hör vi hoandet av ugglor. Och har vi riktig, riktig tur kanske vi får se salamander på vårvandring.

Efter vandringen samlas vi vid elden där du bjuds på något varmt att dricka och en nygräddad våffla. Så ta med dig din egen mugg och gärna något att sitta på.

Nattvandringen tar 1,5 – 2 timmar och kostar 200 kr per person.

Datum:
28 mars 19.00-21.00
31 mars 20.00-22.00 Sommartid!

Boka nattspaning

Praktiskt

Oavsett om du väljer guidning på dagen eller kvällen så samlas vi på Mittlandsgården, Törnbottenvägen 68, strax utanför Algutsrum. Därifrån åker vi gemensamt till skogen. Vi rekommenderar varma kläder. Välj gärna lager på lager med överdragsbyxor vid regn och blåst. På fötterna varma skor/stövlar som tål väta och eventuell snö. Marken är plan men något ojämn därför fungerar det inte med barnvagn/rullator. Hund är välkommen om det är OK med övriga deltagare.

Röster från guidningen:

”Wow – så coolt”  Elias 16 år

”Vilken fin kväll, en magisk upplevelse vid dammen” Gunilla 56 år

”Så intressant att få vara med” Hans 71 år

”Vi deltog på en superhärlig pannlampsvandring med Caroline som engagerad och kunnig guide. Fascinerande hur mycket liv det finns i naturen redan i februari. Den här turen var så fängslande att vi bara lyckades knäppa en enda bild. Klart värt en tur hit, vi har redan bokat nästa tur med Caroline. Cathrine o Johan”

Om guiden:

Guidar gör Caroline Kindblom Landtmanson, utbildad biolog, certifierad naturguide, ölandsguide och certifierad skogsbadsguide. Caroline har kulturlandskapet och den öländska skogen som specialintresse. Hon har gedigen kunskap om naturen och landskapet och presenterar den på ett lättsamt och trevligt sätt. En vandring tillsammans med Caroline ger många aha-upplevelser och minnen att ta med hem. Varje guidning är unik och anpassas till deltagarna, oavsett ålder, intressen och förkunskaper.

Datum för öppna guidningar hittar du i kalendern. Det går också bra att boka endskilda grupper och företagsevenemang!

Detaljer

Datum:
mars 31
Tid:
20:00 - 22:00
Kostnad:
sek200
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , , ,

Plats

Mittlandsgården
Törnbottenvägen 68
Färjestaden, Öland 386 90 Sverige
+ Google Map
Telefon
0737088632
Visa Plats-webbplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *