UPPLEVELSER & GUIDNINGAR PÅ ÖLAND 2021

Lammsafari

Får och lamm har vi väl alla sett genom bilrutan, men hur gör du om du vill komma riktigt nära? Och vad gör lammen om du närmar dig? Försvinner in i buskaget på säkert avstånd? I sommar har du möjlighet att få riktig “goskontakt” med Mittandsgårdens sociala får och lamm. Följ med oss ut i djurens naturliga miljö.

Läs mer

Salamanderspaning med pannlampa för barn

Tidigt på våren, i februari till början av april kan du följa med på en spännande vandring med pannlampa till ”Salamandersjön”. Medan skymningen faller spanar vi ner i dammen som är barnkammare för både salamander och grodor. Kanske vågar vi alla släcka lamporna och lyssna på nattens ljud i skogen. 

Läs mer

Shinrin-Yoku (森林浴)

är japanska och betyder att ”ta in skogsatmosfären med alla sinnen” eller att ”skogsbada”.

På en skogsbadsvandring går vi långsamt och öppnar upp ett sinne i taget för att kunna ta in skogen till en fördjupad upplevelse.

Under skogsbadar sänker vi tempot så att du hinner uppfatta och ta in skogen med alla dina sinnen. En lätt smekning av vinden på din kind, doften av sol och kanske trampet av myrornas små fötter på stigen. Vandringen blir avslappnande och energigivande på samma gång.

Läs mer

Betesmark, utan betesdjur?

Betesdjuren är växternas största hot samtidigt är betesdjuren nödvändiga för samma växts existens. Hur går det ihop? Under vandringen tittar vi på: Vilka växter finns var och varför just där? Hur försvarar sig växterna mot betesdjuren? Hur samspelar växterna och betesdjuren? Vad händer med växterna när betesdjuren försvinner och vad händer när betet återtas? 

Läs mer

Andelsbiodling

Som andelsbiodlare kan du få din alldeles egna honung utan att själv ha bin. Det finns andelar kvar för 2021.

Läs Mer

Na-turen

Att gå över alvaret en försommardag är för mig som att gå över ett torg där jag möter idel bekanta. Blommorna, stenarna, fossilerna och insekterna berättar sin egen historia. Boka mig som din ölandsguide Caroline Kindblom Landtmanson så får du också höra berättelserna. Du väljer själv plats på Öland.

LäS MER

Kul-turen?

Öland har haft många storhetstider där det finns möjlighet till djupdykning på några platser på mellersta Öland, till exempel Gråborg, Ölands största fornborg, Gamla Skogsby och Sandby Borg. Följ med på en vandring i lätt terräng med Ölandsguide Caroline Kindblom Landtmanson i miljöer med spännande historia.

Läs mer

Bin och Honung – Min passion

Föreläsning och bildvisning om vilken betydelse bin har för skörd av frukt och grönsaker, varför är viss honung hård och annan honung flytande, och varför är viss honung ljus och annan mörk?

Läs Mer

Honung – mycket mer än bara socker

Provsmakning av honung som inleds med en kortare introduktion om honungen och dess egenskaper. Därefter provsmakar vi olika typer av honung för att se om den smakar olika beroende på färg, konsistens och när på året den är skördad? Och spelar det någon roll i vilken miljö kupan med bin är placerad?

LäS MER

OM VÅRA UPPLEVELSER

BOKNING

All bokning av våra Upplevelser sker på mail caroline@mittlandsgarden.se eller telefon till Caroline på 073-708 86 32, du ser i vårt kalendarium vilka upplevelsepaket på gården som är aktuella för årstiden

KALENDARIUM

Kika in i vår kalender för att se vilka upplevelser som är aktuella för årstiden. Är ni större eller mindre sällskap så finns det möjlighet att boka ett eget event.

Se kalendarium