Tacka för kött och skinn

4,200.00kr

Fodervärd för en tacka är ett sätt att ha får utan att sköta dem själv. Du får mer inblick i hur livet med får är och hur vi sköter dem. Du får också större inblick i hur maten som du lägger på tallriken produceras.

Att bli fodervärd betyder att tackan bor kvar hos oss och vi sköter om henne åt dig. Vi skriver ett kontrakt med allt vi åtar oss att göra, till exempel se till att hon har bra bete, klippa hennes klövar, klippa ullen och hjälpa till vid lammningen. Som tack för att du är fodervärd får du en lammlåda och ett lammskinn till hösten/vintern. Du får döpa din tacka och när vi tecknat avtal skickar vi dig ett härstamningsbevis.

På vår Facebooksida har du möjlighet att följa det som sker med din tacka och hennes vänninor. Du har också möjlighet att träffa henne och vara med på en lammsafari. Den behöver anmälas. Läs också mer om hur det funkar i Coronatider.

Att bli fodervärd kostar 4.200 kr för säsongen 2020. Betalningen delas upp på tre tillfällen: 2.000 kr vid tecknade av avtal, 1.100 kr vid leverans av lammlåda och 1.100 kr vid leverans av lammskinn.

10 i lager