Vi välkomnar besökare på med respekt och ansvar. Under 2023 följer vi myndigheternas riktlinjer och anpassar vår verksamhet för din, våra djurs och vår skull. Aktiviteterna är utomhus, med begränsat antal deltagare så att vi alla kan hålla ett hänsynsfullt avstånd. Det finns möjlighet att tvätta händerna. Vi tar inte ut någon avgift om du bokar av sent på grund av sjukdom.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mulens Magi i Mittlandet

december 9 @ 21:32

 

Mulens Magi i Mittlandet

Hör fåraherden och naturguiden Caroline berätta om magin som uppstår i mötet mellan betesdjurens mule och gräset. Se vad det 1.000-åriga samspelet mellan betesdjuren och växterna skapat och hur det länkar till dagens landskap. Lär dig läsa landskapet och förstå hur ändrat brukande påverkar förutsättningar för växter och djur.

Följ med Caroline längs uråldriga vägar i Hönstorps utmarker. Dolt under Mittlandsskogens gröna tak finns en rikedom av arter. Se spåren av generationers arbete, från järnålder fram till i dag.

Många växter, insekter och fåglar som finns i jordbrukslandskapet är mer eller mindre beroende av att landskapet används för jordbruk. När du går härifrån har du en förståelse för hur människan och hennes betesdjur traditionellt brukat marken. Vad som händer med arterna när brukandet upphör, och vad händer om bete/slåtter återupptas. Följ med på en vandring längs uråldriga vägar i det öländska Mittlandet.

Röster från guidningen:

”Tack Caroline för en intressant vandring i går! Det kändes så bra för mej att kunna fråga och få svar, jag hoppas att du inte tyckte att jag var dominant i mina frågor. Du kan så mycket och ditt liv tycks vara så olikt mitt och mina vänner. Jag är djupt imponerad av vad du tycks klara av. Jag har läst min flora och jag tror att du sa att den lilla rödlistade måran var åkermadd, jag hoppas det stämmer.Tack för gårdagens upplevelse!” Kerstin och John

”Hej! Vi vill tacka dig för en givande vandring den 12 augusti. Vi lärde oss mycket om landskapet och djuren och som bonus en hel del om all odling som ni håller på med.”
Hälsningar Bosse och Gunilla”

”Mycket kunniga och intressanta vandringar med Caroline. För er som vill veta mer och annat än det som står i turistguiderna!” Eva

Om guiden

Caroline är biologen med 15 års erfarenhet som naturguide, Ölandsguide, certifierad naturguide och certifierad skogsbadsguide. Hon har gedigen kunskap om naturen och landskapet och presenterar det på ett lättsamt och trevligt sätt. Därför blir en vandring tillsammans med Caroline en aha-upplevelse som ger minnen att ta med hem. För henne är varje guidning unik och hon anpassar den till deltagarna, oavsett ålder, intressen och förkunskaper.

Caroline är utbildad i HLR.

Fler upplevelser på Mittlandsgården hittar du här.

Detaljer

Datum:
december 9, 2023
Tid:
21:32
Evenemang Kategori:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *